AKTUELNO

Bilo da su slane ili slatke, pohovane ili pečene, palačinke su uvek omiljeni deo svake trpeze.

 Ove palačinke su tako ukusne, da nestanu dok trepneš...

Sastav: 300 g pšeničnog glatkog brašna, 2 jajeta, 3 dl. mleka, 2 dl vode, 1 kašičica šećera kristala, 1 kašičica soli, 30 gr sojinih ljuspica, 300 gr mlevenog mesa, 2 jajeta, 5 kašika prezli, 1 komad crnog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera

Foto: Pixabay.com

Priprema: Umutiti smesu za palačinke od jaja, vode, mleka, soli, šećera i brašna. Umutiti u glatku smesu bez grudvica. Ostaviti da odstoji 10 minuta, pa ispeći 10 palačinki. Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu luka. Kada omekša i postane staklast, dodati mleveno meso. Pržiti dok ne omekša, i ne ispari sva tečnost. Na kraju dodati začine po ukusu, i natopljene sojine ljuspice. Pripremiti smesu za pohovanje. Jaja razbiti u jednu posudu, malo ih posoliti, pa ih razmutiti viljuškom. U jednu posudu staviti brašno, a u jednu prezlu. Palačinke puniti sa pripremljenom smesom pa ivice palačinke preklopiti, pa je uviti kao salamu. Svaku palačinku uvaljati u brašno, jaja i prezlu. Ponavljati dok se sve palačinke ne ispohuju. U zagrejano ulje spuštati palačinke, pa ih pržiti 6-7 minuta. Palačinke moraju plivati u ulju. Pržene palačinke vaditi na ubrus, da upije višak masnoće.

Autor: Pink.rs

#pohovane palačinke