AKTUELNO

Ljubitelji tunjevine i testenine sigurno su kroz hladne salate pokušavali spojiti ove dve namirnice kao neko letnje osveženje za večeru ili lagani ručak.

Jelo se brzo priprema, nije zahtevno i ostavlja puno mogućnosti da maštom dodatno začinite ovaj predlog kao podlogu novom jelu.

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 2 konzerve tunjevine, 400 grama testenine po želji, 100 grama dimljene slanine, 2 glavice crnog luka, 1 sok od paradajza, vegeta, beli luk, bosiljak, peršunov list

Priprema: Pre početka kuvanja sitno narežite slaninu, a crveni luk režite na tanke listiće. U voku ili sličnoj posudi sipajte malo maslinovog ulja i kad se isto ugreje dodajte i popržite slaninu i crveni luk. U proprženi luk i slaninu dodajte 3 sitno seckana bela luka i malo bosiljka, promiješate pa na to dodajte tunjevinu iz konzerve. Kratko termički obradite i na to dodajte rajčicu, malo vegete i sitno sjeckanog peršinovog lista. Na laganoj vatri ostavite masu da se poveže i reducira na željenu gustoću 10-tak minuta a kiselost rajčice balansirajte sa žlicom ili dvije šećera. Po želji možete dodati malo sušenog čilija. Kada je tijesto kuhano, ocijeđeno i bez pranja ga dodajte umaku i promiješajte.

Autor: Pink.rs

#salata

#tunjevina