AKTUELNO

Stalna pospanost i potreba da se družimo sa krevetom isključivo, zapravo je posledica nepravilne ishrane, teške, masne i slane hrane posle koje možete jedino da legnete da spavate, a kada se probudite verovatno ćete biti natečeni od količine soli koju ste uneli.

Kako biste izbegli ovo i sebi obezbedili više energije bitno je da osvestite koliko je bitno da pravilno dišete, pijete dosta vode prvenstveno i jedete voće i povrće. Kada je reč o voću mnogi su ove sezone razočarani zbog cena voća, koje su previsoke. Ipak, ovo nije slučaj sa svim vrstama voća. 

Foto: Pixabay.com

Ananas je recimo veoma jeftin, pristupačan, ima ga gotovo u svakom marketu, a koliko je zdrav i dobar za zdravlje, o tome ćemo više u nastavku teksta.  Prilikom kupovine ananasa obratite pažnju na ove detalje:

Ovo voće poznato je i kao kraljica voća, a kako i ne kada ima krunu. Veoma je ukusan i dragocen u ishrani jer obiluje vitaminom C kao i beta karotenom, zbog čega je neprocenjiv ukoliko želite da dobijete finu boju u toku leta.

podstiče varenje

podstiče raspoloženje

hrani mozak

eliminiše anksioznost

podstiče plodnost

sadrži bromelain koji ima antikancerogeno svojstvo

pomaže kod astme

oporavlja nakon operacija

umanjuje bolove u zglobovima usred artritisa

Foto: Pixabay.com

odličan je za pripadnike AB krvne grupe

Uklanja fleke i oštećenje od sunca

Iako je ananas korisno voće u ishrani, takođe može imati pozitivan uticaj na spoljni izgled. Svež sok od ananasa može pomoći da se izblede oštećenja od sunca i staračke pege. Pronaći ćete puno kozmetike koja sadrži enzime ananasa koji pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože čineći je sjajnom i svežom.

Autor: Pink.rs

#ananas