Pecivo bez premca.
Ukoliko volite da sami pripremite lepinje za doručak i da ih ponesete na posao, cvet lepinjice postaće omiljene na vašoj trpezi. Prave se bukvalno za pet minuta, potrebna su samo tri osnovna sastojka, a dodatna prednost ovog peciva je u tome da što duže stoji to je bolje - meko je iznutra, a hrskavo spolja.
Priprema:
- Čaša od 180 ml jogurta
- 2 čaše od 180 ml brašna
- Kesica praška za pecivo
- Semenke za posipanje po želji
U činiju sipajte jogurt, dodajte brašno i brašak za pecivo, pa umutite kašikom ili varjačom. Testo će biti srednje gustine.
Prebacite ga na pobrašnjenu površinu, mesite nekoliko minuta, pa odvajajte loptice, oblikujte ih rukom i ređajte na tepsiju obloženu pek papirom.
Svaku lepinjicu zasecite u obliku cveta, premažite vodom, pospite solju, susamom, kimom, semenkama lana, suncokreta ili bundeve, i pecite 20 minuta u rerni na 200 stepeni.