AKTUELNO

Recept za mekane knedle sa grizom koje svima uspevaju.

Sastojci i priprema: 1 jaje, 5 supenih kašika griza (ravno napunjene), prstohvat soli, 1 kašičica ulja

Foto: Pexels

Odvojiti belanac od žumanca, belanac penasto umutiti viljuškom i dodati žumance. Takođe umutiti da se spoji sa belancetom pa dodati so, ulje i polagano griz. Izmešati i ostaviti da stoji oko 20 minuta ili dok se supa ne skuva. Dok čekate neka knedle budu prekrivene folijom ili salvetom da se ne stvori korica odgore.
Potom uzmite kašičicu, zaronite u supu koja kuva i izadite knedle, svaki put kašičicu zaronite da knedla sklizne i tako radite do kraja. Kuvjte ih oko 5 minuta, poklopite i ostavite još 5 minuta da stoje u supi pa poslužiti. Knedle su dodatak raznim supama i čorbama, a u videu je i recept za jednu finu supicu sa povrćem.

Autor: Pink.rs

#Knedle