AKTUELNO

Mnoge stvari mogu da poljuljaju vezu i dovedu do raskida, nevera, nepoverenje ili zanemarivanje voljene osobe. Međutim ni jedno od navedenog nije na vrhu liste uzroka zbog kojih parovi stavljau tačku na dugogodošnje veze. Psiholog Džon Gotam tvrdi da je rzlog sasvim nešto drugo.

Ova svakodnevna situacija predstavlja najveći je rizik za prekid veze

Istraživanje stručnjaka za veze pokazalo je da se rizik za prekid kod parova može predvideti sa 94-postotnom sigurnošću zbog jedne svakodnevne situacije: svađe. Tačnije načina na koji se parovi svađaju može mnogo toga da kaže o odnosu partnera.

Svađe su sastavni deo i najzdravijih veza, razmimoilaženje u stavovima je normalno, ali način na koji partneri tretiraju jedno drugo tokom te svađe mnogo govori o tome kolilo će veza trajati.

Foto: Unsplash.com

Ovako izgleda svađa parova kojima se bliži raskid, otkriva psiholog. Ukoliko se svađa od iznošenja stavova pretvori u omalovažavanje druge strane i počne da se javlja prezir, raskid je pre ili kasnije neminovan.

Tipične izjave kojima se partner omalovažava su prema rečima psihologa, sledeće. Ukoliko ih vaš partner izgovara vreme je da raszmislite šta radite sa njim još uvek, tvri on.

Ništa ne znaš!

To mi sigurno nisi rekla!

Prve saslušaj šta ja imam da kažem!

Nije tvoje da se mešaš u sve!

Ne zanimam me šta ti misliš o tome!

Autor: Pink.rs

#Raskid