AKTUELNO

U narodnoj medicini zelje se već vekovima unazad primenjuje kao lekovito i profilaktično sredstvo kod dijabetesa, oboljenja jetre i žuči i protiv gojaznosti. Iako ima sposobnost da otvara apetit, zelje poboljšava varenje i pomaže organizmu da se pročisti

Današnji ručak pripremite sa ovim povrćem i nećete pogrešiti.

Sastojci: 4 veze zelja, 500 g mlevenog mesa, 2 manje šargarepe, 1 crni luk, 100 – 200 g pirinča, 2 čena belog luka, 30 – 50 g sremske kobasice, 2 kašičice biljnog začina, so, biber, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 1 kašičica senfa, origano po želji.

Foto: Pixabay.com

Priprema: Zelje očistite, operite i stavite u vruću vodu da malo omekša.Luk i šargarešu prodinstajte, dodajte pirinač, mleveno meso i začine. Pred kraj dodajte kobasicu i krčkajte još malo (dodajte vodu). Kada voda ispari uzmite kašiku smese i stavite na list zelja pa uvijte. Poređajte u pleh, prelijte uljem i zapecite u rerni na 190 stepeni pola sata. Služite toplo uz kiselo mleko.

Autor: Pink.rs

#sarmice