Sočne, mesnate, smeš burgere koje jedete u restoranima, sada možete da napravite i kod kuće.
A sve sto vam je potrebno za ovaj ukusan obrok, verovatno već imate u kuhinji.
Burger sos
U jednu posudu pomešajte dve kašike majoneza, dve kašike kečapa, jedan sitno iseckan kiseli krastavčić, malo belog luka u granulama i pola kašike alkoholnog sirćeta. Onda sve to lepo promešajte dok se sastojci ne sjedine. Burger sos je gotov.
Prilozi
Paradajz, luk i zelenu salatu iseckajte.
Juneće meso
Potrebno je 500 grama mlevene junetine. Tu junetinu oblikujte u kugle, pa posolite i pobiberite.
U tiganj dodajte malo ulja, pa kada se zagreje dobro, stavite zemičke sa unutrašnje strane u tiganj da se istostiraju na 30 sekundi. Tiganj je sada spreman za meso.
Začinjenu stranu mesa stavite na tiganj, a sa dve špatule pritiskajte meso dok ne dobijete oblik pljeskavice, a zatim i tu stranu posolite i pobiberite. Svaka strana pljeskavice se peče dva i po minuta. Kada okrenete drugu stranu pljeskacie, stavite sir (kačkavalj) koji će se lepo istopiti. Kada se otopi, pomerite meso sa vatre.
Sklapanje burgera
Na zemičku stavite burger sos, pa zelenu salatu i paradajz, zatim meso, luk i na kraju poklopite sa zemičkom na kojoj se nalazi takođe burger sos.
Kao prilog, možete da dodate pomfrit.
Dobili ste savršeno ukusan smeš burger. Prijatno!