AKTUELNO

Topla, ukusna i bogata čorba sa kobasicama i njokama je apsolutno savršen izbor za ručak, a pogledajte i kako se prave domaće, italijanske njoke...

Sastojci:

glavica crnog luka

3 čena belog luka

3 manje šargarepe

2 korena peršuna

2 kašike maslinovog ulja

3 veća paradajza

kašičica šećera

kocka za pileću supu

so, biber, čili, bosiljak

Za njoke (ili kupite gotove):

jaje

100 g brašna

malo soli

Plus:

par manjih kobasica po izboru

Foto: Pixabay.com

Priprema: Iseckajte crni i beli luk, šargarepu, peršun i kobacice. U šerpi prodinstajte povrće sa kobasicama. Poparite pa oljuštite paradajz, stavite u blender, dodaljte čašu vode i sameljite u fini gusti sok. Dodajte ga u šerpu. Kad sve provri smanjite temperaturu i krčkajte 20-tak minuta. Za njoke u činiji umutite jaje, dodajte so, brašno i zamesite testo. Razvite kao kobasicu, pa secite njoke širine prsta. Uvaljajte u još malo brašna, pa svaku blago pritisnite viljuškom, da napravite zareze. Pojačajte vatru, dodajte kocku i začine, pa kad sve provri ubacite njoke. Kad isplivaju na površinu, čorba je gotova. Pospite je seckanim svežim bosiljkom i poslužite.

Autor: Pink.rs

#čorba