Piletina u pivu kao današnja ideja za ručak.
Sastojci:
3 komada pilećeg mesa bataka + karabatak
2 glavice crvenog/crnog luka
350 ml. piva
150 ml. vode
5 kašika ulja
1/2 kašičice aleve paprike
3 čena belog luka
so, biber, tucana paprika po ukusu
Uputstvo za pripremu:
Piletinu posolite, pobiberite, sipajte 2 kašike ulja, alevu papriku, tucanu papriku i beli luk isečen na kockice. Možete pripremati odmah, a možete i ostaviti par sati ili celu noć u začinima.
U šerpu sipajte preostalo ulje i propržite piletinu par minuta, da malo uhvati koricu. Kada je piletina uhvatila koricu, dodajte crni luk isečen na kockice, propržite sve zajedno još par minuta. Zatim dodajte pivo, vodu, poklopite i dinstajte oko 50 minuta. Kad su se pivo i voda ukuvali, gotova piletina će izgledati ovako.
Autor: Pink.rs
#Piletina