AKTUELNO

Možete je jesti samu ili uz ručak, ili pak da je probate napunjenu.

Potrebno je:

250 ml vode
10 gr kvasca
1 kašičica šećera
400-450 gr brašna
3 krompira
1 kašika sira za nazanje
malo ulja

Foto: Unsplash.com

Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati šećer, brašno, soli i malo ulja. Zamesiti mekše glatko testo i ostaviti da odmori 30 min. Tri krompira skuvati, pa izgnječiti, dodati kašiku sira, pa izmiksati. Dodati malo soli i napraviti dve lopte.

Testo podeliti na dve lopte i malo obraditi rukama. Pokriti loptice da odmore 5-6 min. Svaku loptu rukama razvući, a ruke malo pouljiti. Loptu krompira staviti na sredinu testa, pa je pokriti ivicama i pritisnuti prstima. Okrenuti testo, pa istanjiti rukama.

Staviti u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i krpom i ostaviti da odmori. Viljuškom izbosti testo i premazati žumancetom. Posutu susamom i kimom. Peći na 210-220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom. Fantastičnog ukusa mekana kao duša.

Autor: Pink.rs

#Testo