AKTUELNO

Za koju god da se odlučite, nećete pogrešiti.

Meso i povrće s roštilja uvek ima specifičan ukus i posebnu aromu. A kada uz neodoljivu aromu dima dodate i marinadu, dobijete ukus koji će sve oduševiti. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga veče pre roštiljanja marinirate.

Rusi su poznati po svojim marinadama, a kako ih lepo vreme ne služi često, oni svaki sekund sunčanih dana provode sa prijateljima i porodicom, roštiljajući u prirodi.

Ovo su neki od najukusnijih ruskih recepata za marinadu. Svi sastojci su navedeni za kilogram bilo koje vrste mesa.

Marinada sa majonezom
Sastojci:
Priprema:
- 1 kg mesa- 300 gr majoneza- 2 glavice crnog luka- začin- so
Meso isecite na šnicle i stavite ga u posudu. Dodajte so i začine prema ukusu, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Zatim dodajte 300 ml majoneza. Luk isecite na kolutove i poređajte odozgo. Meso stavite u frižider preko noći ili ostavite da stoji najmanje 4 sata.

Marinada sa pivom

- 1 l piva

- 1 kg mesa

- 2 glavice crnog luka

- so

Osušite meso ubrusom i isecite ga na kockice za ražnjić. U posudu sitno iseckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta. Ponovo promešajte, pa dodajte pivo. Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite pre pečenja.