AKTUELNO

Morate biti detaljni povremeno.

Da li imate osećaj da, koliko god čistite, prašina uvek nađe način da se vrati u vaš dom? To je zato što zanemarujete neka mesta na kojima se skuplja prašina.

Problem je u tome što prašinu verovatno uklanjate samo sa vidljivih mesta, a ona najprljavija vam obično i ne padnu na pamet. Donosimo pet mesta gde se krije najveća količina prašine te način kako da je očistite.

Ispod frižidera - Kada ste zadnji put očistili prostor ispod frižidera? Navucite staru čarapu na dršku od metle te zavucite ispod frižidera. Sigurno ćete biti iznenađeni količinom prašine koja se nakupila. Istim trikom se možete poslužiti prilikom čišćenja prostora ispod ostalih električnih uređaja, kao i namještaja.Venecijaneri - Na ruku navucite staru čarapu pa pređite prvo preko jedne strane venecijanera, a onda i sa drugeLusteri - Prilikom čišćenja lustera morate biti posebno oprezni. Prvo, morate koristiti stolicu ili manje merdevine kako biste ga dohvatili, a samim tim postoji i opasnost od pada. Drugo, lusteri su najčešće napravljeni od osetljivih materijala tako da morate biti pažljivi kako ih ne biste oštetili. Zbog toga obavezno koristite nežne pamučne rukavice koje će u potpunosti očisititi prašinu pa čak i sa najzavučenijih delova lustera.Iza radijatora - Nakvasite krpu (ili peškir) te je provucite iza radijatora. Uhvatite je za donji deo te držeći i gornji povucite nekoliko puta gore-dole kako biste što detaljnije obrisali prostor iza radijatora. Izvucite krpu, operite je te ponovite još nekoliko puta kako biste bili sigurni da je sve čisto.