AKTUELNO

I ljubitelji tradicionalnog sutlijaša tvrde da je turski sutlijaš odličan.

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Sastojci:

1 šolja pirinča, 3 šolje vode, 500 ml mleka, 6 kašika šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 1 kesica pudinga od vanile, 1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

Dodajti mleko i još malo kuvati.

Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.

#Sutlijaš