AKTUELNO

Čuvena torta od beze kore, šlaga i voća, nastala u čast balerine Ane Pavlove.

Čuvena torta od beze kore, šlaga i voća, nastala u čast balerine Ane Pavlove. (Foto: Profimedia.rs)

Sastojci: belanca - 3 limunov sok,1 kašičica, so - prstohvat, slatka pavlaka - 300 ml, šećer - 200 g, šećer u prahu - 80 g, gustin,1 kašika, jagode - 500 g


Kako pripremiti: Rernu zagrejte na 175 stepeni. U kalup za tortu stavite papir za pečenje.U posudi umutite šam od belanaca. Postepeno dodajte šećer i gustin, a zatim pažljivo umešajte i limunov sok.Veći deo šama stavite u kalup za tortu, a manji deo stavite u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.Sušite koru od belanaca na 150 stepeni oko sat vremena. Isključite rernu, ali neka torta ostane u rerni još pola sata. Kada se ohladi, kora bi trebalo da bude tvrda spolja, a unutra mekana.Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobije gusta masa. Smesu nanesite na koru od belanaca, a preko naređajte voće po izboru.