AKTUELNO

Preukusno brzo pecivo koje ćete obožavati. Na vašem stolu je već za 30 minuta.

Dok je toplo pecivo je mekano, kao neke pogačice, a s vremenom postaje sve prhkije kao krekeri. Ovo pecivo je posno. Nakon pečenja biće bledunjavo, ukoliko više volite da je žućkasto, premžite ga sa jajima (ukoliko ne postite) ili uključite ventilator kako bi porumenelo.

Sastojci:

250g brašna (+ brašno da se umesi testo)
1 kašišica soli
1 kašičica praška za pecivo (ili sode)
100ml ulja
100ml vode
susam

Foto: Unsplash.com

Priprema:

Odmah uključite rernu na 180 stepeni da se greje. Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo. testo traba da ostane glatko i mekano. Prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga jos malo premersite. Razvucite testo okalgijom na debljinu od par mm. Pospite po njemu susam, pa predjite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom ili okruglom modlom vadite krugove. Stavite u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili ste podmazali uljem. Pecite na 180C 20 tak minuta. Testo ce biti bledunjavo, ako hoćete da Vam bude žuće, premažite ga jajetom pre pečenja (ukoliko ne postite) ili pred kraj pečenja uključite ventilator. Način pripreme možete pogledati u videu.

Autor: Pink.rs

#kreker