AKTUELNO

Veruje se da su žene zahtevnije u seksu, ali muškarci ipak vode u komplikovanju stvari „pod čaršafima“. Zaboravite na sve stereotipe koje ste videli u medijima i filmovima – ovih osam stvari muškarci žele da žene znaju o seksu.

1. „Odgovaramo na pohvale“

Veruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvesni kada je seks u pitanju. To je greška. Oni nisu ništa drugačiji od žena – i te kako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi merljivi organi), te brojni drugi atributi.

2. „Bojimo se intimnosti“

Istraživanja su pokazala da su dečaci u školskoj dobi privrženiji i ekspresivniji od devojčica istih godina. U to vreme počinje i društvena represija – na reči, osećanja i misli – i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši.

Tabu je da ova želja za intimnošću, koju društvo želi da „ispere“ iz mozga muškarca, plaši muškarca. To nije zbog toga što ih guši, već zato što shvataju koliko vape za bliskošću.

3. „Cenimo seks zbog samog seksa“

Psiholog i seksolog dr Džo Kort kaže: „Muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da pretrpe to ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade“.

4. „Nije sve u …“

Iako je penis „glavni akter“, muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psihološkinja Melodi Šafer.

„Muškarci imaju tendenciju da ne daju uputstva ženama (za vreme seksa) jer misle da će se one zatvoriti i neće želeti ni da ih dotakne. Ipak, postoji puno mesta gde žena može da ih dodirne“, poput grudi, unutrašnje strane bedara i lica.

Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom „zgrabe“ njegovi testisi, to može strašno da ga uzbudi, kao i stimulacija međice za vreme oralnog seksa.

5. „Mi podstičemo fantazije“

„Muškarci žele da podele svoje fantazije, ali se boje da će ih njihove žene postideti ili osuđivati“, kaže dr Kort. Slično, dr Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije.

Ako mislite da je ovo ostvarivo u vašoj vezi, podstaknite neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite seksi scenarije koje ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vreme za to. Prilagodite scenarije zajedničkim radom, ako nekome nije prijatno da ih „odigra“.

Foto: Pexels

6. „Volimo kada pričate“

Pričanje tokom seksa podstiče više od naših ušiju. Tu se radi o „prljavom“ pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči zabavnim, ženski govor može muškarca da učini moćnijim i muževnijim.

7. „Potrebna nam je vaša iskrenost“

Seks može da reši puno stresnih situacija u vezama, ali takođe može i da ih prouzrokuje. Ako se muškarci žale na manjak seksa, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže šta je posredi.

Muški ego je usko vezan sa seksom pa će sve probleme u spavaćoj sobi pre objašnjavati manjkom interesa žene, umesto s nekim postojećim problemom koji mora da se reši.

8. „Volimo ‘ples’…“

Muškarci vole dobar izazov. Dozvolite da vam se udvaraju i da se osećate kao da vas je neko „zaslužio“. Dr Kort kaže da „emocionalna intimnost jeste u bliskosti, ali da održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu udaljenosti“, prenose mediji.

Tu je taj „ples“ – dopuštanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dozvoli opuštanje uz pornografske filmove i slično. To prema stručnjacima održava ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti jednog drugome.

#Ljubav

#Seks