AKTUELNO

Istraživači su upravo identifikovali ono što zovu lošim orgazmom u novoj studiji objavljenoj u stranom časopisu. I ne da su samo opisali loš orgazam, već su naveli i razloge koji dovode do njega.

Šta znači „loš orgazam“?

To znači da osoba nije uživala, možda joj je čak bilo i neprijatno i može imati negativne uticaje na odnose, seksualnost i/ili psihičko zdravlje, piše u istraživanju u kojem je učestvovalo 726 ispitanika.

Autori novog izveštaja fokusirali su se na razloge zašto osoba ne uživa u seksu iako ga je želela. Jedan od razloga je zato što je pristala na seks kako se ne bi svađala, a zbog orgazma koji sledi ne oseća se dobro.

Foto: Unsplash.com

Drugi razlog je što ljudi često osećaju obavezu da moraju da dožive orgazam.

- Istraživanja su pokazala da ovakav pritisak može da izazove stres i/ili druge negativne posledice - napisali su istraživači.

- Na primer, žene i muškarci često su izjavljivali da osećaju obavezu kada se radi o orgazmu zbog pravednosti i ravnopravnosti među partnerima -qnavodi se u izveštaju.

Drugim rečima, kada postoji takav pritisak krajnji rezultat možda neće biti tako pozitivan.

Ostali razlozi za "loše orgazme" uključuju zdravstvene probleme koji ometaju seksualno zadovoljstvo. Ponekad je orgazam loš jer seks nije uključivao mentalnu vezu.

- Orgazam je bio prirodni završetak, što sam brže došao do njega to će brže završiti. Ali nije bilo prijatno jer nisam bio mentalno angažovan - rekao je jedan od ispitanika.

Na kraju se može zaključiti da puno faktora može da utiče na to da li je orgazam dobar ili loš i bez obzira što ste ga doživeli, ne znači da ste uživali.

Autor: Pink.rs

#Seks