AKTUELNO

Bila je u vezi sa patološkim lažovom.

Lilija (26) iz Holandije već neko vreme deli svoj život sa pratiocima na Jutjubu, a kada su na red došle ljubavne teme, ispričala je iskustvo koje ih je u najmanju ruku - šokiralo.

Naime, otkrila je da je bila u vezi sa patološkim lažovom, koji je tokom veze lažirao da ima rak, a potom i sopstvenu sahranu. Priču je na Jutjubu podelila pet godina nakon što je prekinula vezu sa njim, piše "San".

Ona je u to vreme imala 21 godinu i bila je na poslednjoj godini studija prava u Holandiji, a svog tadašnjeg momka Džeja upoznala je na aplikaciji za dejtove.

- Instalirala sam Tinder i otišla na nekoliko sastanaka. "Kliknula" sam samo sa dečkom koji se zvao Džej. Puno smo razgovarali, ali s vremena na vreme se ne bi čuli nedeljama, onda bi mi opet poslao poruku i tako u krug, sve dok nismo odlučili da se upoznamo - ispričala je.

Lilija tvrdi kako inače pred sastanak nije toliko nervozna, ali kako joj se on odmah dopao, nije joj bilo svejedno. Delovao je mnogo zrelije i ambicioznije u odnosu na momke sa kojima je ranije izlazila. Imao je uredan život, a kako kaže, taj njihov prvi sastanak do danas je još uvek jedan od najboljih prvih dejtova na kojima je ikada bila.

Foto: Printscreen YouTube/ LilyLikecom

Prvih nekoliko meseci njena veza s fotografom Džejem bila je poput bajke, a par je čak odlazio i na romantične vikende u Pariz. Lilija je rekla da su je, iako su njeni prijatelji bili pomalo zabrinuti zbog Džeja, previše obuzele emocije da bi primetila bilo kakve znakove da nešto nije u redu. Ali kako su meseci odmicali, Lilija se sve manje čula sa Džejem.

- Ponekad bi Džej jednostavno nestao. Počelo je tako što nekoliko sati nije reagovao na moje poruke. Tada se nisam brinula zbog toga, ali podsvesno sam to primetila. Nereagovanje na poruke nekoliko sati pretvorilo se u ignorisanje na dva do tri dana - objasnila je.

Džejevi izgovori za neodgovaranje na poruke su postajali sve čudniji, od toga da nije imao punjač, pa sve do kvarova na telefonu i odlaska u Nemačku na dva dana. Lilija mu je i dalje verovala, jer u njenoj glavi nije imao razloga da laže. Ubrzo je počela da primećuje ​​neobične Džejeve laži koje su postale svakodnevne, a kojima je i dalje nalazila opravdanje.

Prelomna tačka njihove veze dogodila se nakon tri meseca kad je Džej trebalo da se pridruži Liliji na rođendanu njene mame. Kada se nije pojavio, a kamoli poslao poruku, Lilija je postajala sve zabrinutija.

Foto: Printscreen YouTube/ LilyLikecom

- Bila sam jako nervozna i nisam uživala u maminom rođendanu, a nije ni ona jer je znala da se nešto događa - rekla je.

Kasnije tog dana dobila je poruku s nepoznatog broja u kojoj je pisalo da je poruka stigla od Džejeve mame. U poruci je pisalo da je Džeju pozlilo i da su ga odveli u bolnicu, uradili neke analize i da se ispostavilo da ima rak dojke, baš kao i njegov deda koji je preminuo od njega.

- Moj svet se rušio. Sećam se da sam se nakon poruke samo srušila na pod i počela da plačem i vrištim. Jako sam se zabrinula za njega - dodala je.

Džej je kasnije objasnio Liliji da će morati da ide na lečenje na specijalnu kliniku u Cirihu, jer su mu lekari rekli da će tako imati veće šanse za preživljavanje. Zbog toga je Lilija odlučila da svoju zabrinutost zbog prethodnog nedostatka kontakta ostavi po strani. Pokušala je da ga razume i da mu bude podrška.

Konačni raskid i slom veze dogodio se kada Džej nije došao da pokupi Liliju na aerodrom dan pre njenog 22. rođendana. Odlučila je da kontaktira njegovu mamu, usprkos tome što ju je Džej zamolio da to ne čini.

- Bila sam jako zabrinuta. Džej se ne javlja, on ima rak, sutra mi je rođendan, moram da stupim u kontakt s njim. Kad sam ga napokon dobila na telefon, počeo je da kašlje. Bio je najgori lažni kašalj koji sam ikada čula u životu. Osećala sam se kao da sam protekla četiri meseca bila toliko zaljubljena u njega da sam ignorisala sve znakove da nešto nije u redu, kao i sopstvenu intuiciju - nastavila je.

Ipak, Lilija ni tada nije raskinula s njim.

- Bila bih najgora devojka na svetu kad bih raskinula sa dečkom koji ima rak zbog nekih nevinih laži - rekla je.

Sledećeg dana je od svog dečka dobila površnu poruku u kojoj joj je čestitao rođendan. Ali nakon toga se nisu čuli četiri dana i nije došao ni na proslavu rođendana, pa je Lilija napokon odlučila da prekine vezu.

Bila je jako tužna jer ju je ignorisao čak i za proslavu rođendana. To je bila kap koja je prelila čašu i odlučila je konačno da završi s njim. Poslala mu je poruku u kojoj mu je poželela sreću u lečenju u Cirihu i izvinila se što je morala vezu da prekine preko poruke.

- Sve do danas, četiri godine kasnije - on nikada nije ni otvorio tu poruku. Kada sam prekinula vezu, nisam je prekinula jer sam mislila da je patološki lažov, prekinula sam je jer sam mislila da ga više ne zanimam - tvrdi.

Ali u narednim mesecima Lilija je polako počela da otkriva ​​istinu o Džeju. Nedelju dana nakon raskida, on je na svom Instagramu objavio fotografiju napravljenu u Holandiji, uprkos tome što je Liliji rekao da je u Cirihu na lečenju od raka. Sledećeg meseca dobila je poruku od žene po imenu Meri sa pitanjem da li je tog dana bila na Džejevoj sahrani. Naime, Meri je objasnila da joj je Džej isto rekao da ima rak, a nekoliko meseci posle toga je dobila poruku od njegovog "brata" da je Džej preminuo.

Meri je kontaktirala sva pogrebna preduzeća i groblja u lokalnom području i otkrila da Džejeva sahrana nije ni održana, pa je odlučila da kontaktira Liliju. Nakon što je sa svojom pričom izašla u javnost, Lilija je dobila nekoliko poruka od Džejevih bivših devojaka koje su rekle da je i njima prodavao potpuno iste laži.

- Polako sam počela da otkrivam ​​da mnoge stvari koje mi je rekao nisu bile istinite. Počela sam da spajam sve delove i napokon shvatila da sam bila u vezi s patološkim lažovom - zaključila je.

#Ljubav

#dečko

#lažiranje