AKTUELNO

Pripremite skušu na ovaj način i prste ćete polizati nakon jela.

Sastojci:

2 skuše

2 kašike sirćeta

3 kašike belog vina

1 kašičica senfa

3 čena belog luka

biber, so (može suvi začin po želji)

ruzmarin

seckan peršunov list

maslinovo ulje

Sastojci za restovan krompir:

500 g krompira

1 glavica crnog luka

začinska paprika, biber, so

ulje

Priprema:

Ribu dobro očistite i isecite po želji ili ostavite celu. U litar vode sipajte 2-3 kašike alkoholnog sirćeta i stavite ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je operite nakon toga.

U manji sud sipajte 30 ml maslinovog ulja, dodajte vino, senf, izdrobljen beli luk, biber ako imate beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačite. Kašikom napunite ribu, pa je čačkalicom zatvorite. Podmažite gril teflonski tiganj, pa stavite ribu i ostatkom nadeva je prelijte. Poklopite i pržite na veoma tihoj vatri. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem.

Krompir skuvajte, može u ljusci ili oguljen. Isecite na kocke. Glavicu crnog luka ispržite na ulju, pa dodajte papriku, biber, so i ubacite krompir. Dodajte i seckani peršnunov list, pa dobro izmešajte. Servirajte toplo sa ribom.

#Recept

#Riba