AKTUELNO

Ljubomora može da bude veoma opasna.

Često oni koji trpe parterove izlive ljubomore smatraju da su krivi za to, da su nečim povredili partnera pa je tako reagovao.Da li se ikada zapitate: Imam li posla sa ljubomornim partnerom? Da li je to normalno? Da li postoji razlog za njegovu/njenu ljubomoru?

Nije poenta u tome što ćete se nekad posvađati zbog nečije ljubomorne scene, već što vremenom ljubomorni partner počinje da kontroliše (ili pokušava da kontroliše) drugog partnera.

Foto: Pexels

Evo kojih pet znakova bi mogli da budu "alarmi" da imate posla sa ljubomornim partnerom.

1. Stalno vas zove i proverava gde ste, čak i onda kada ste mu već rekli gde idete. Takođe, uvek želi da zna sa kim razgovarate.

2. Da li se ljuti zbog vremena koje provodite sami ili sa prijateljima? Ako je odgovor potvrdan, čuvajte se jer takav partner želi da budete pod njegovim nadzorom 24 sata dnevno.

3. Uznemirava ga kada razgovarate sa nekim? Pozvao vas je kolega s posla, a on je od toga napravio frku? Nakon toga će vas verovatno optuživati da ga varate…Uprkos tome što se trudite da mu objasnite da "od komarca pravi magarca" i da među vama nema ničega, da jednostavno volite da se družite sa ljudima, njemu to kao da ne dopire do glave.

4. Partner koji je ljubomoran uvek želi da zna kada ćete doći kući i naljutiće se ako malo zakasnite. Da li se osećate kao da nemate slobodu da se ponašate kako želite i radite ono što volite?

5. Ovo je veoma važno. Da li brlja po vašim privatnim stvarima - čita vam mejlove, proverava poruke… pokušavajući da sazna gde i sa kim idete jer vam ne veruje?

Ako mislite da je vaš partner ljubomoran, najpre pokušajte da razgovarate sa njim i uverite ga da nema razloga za to.

Ukoliko i dalje insistira i pokušava da ograniči vaš život, aktivnosti, slobodu kretanja, vreme koje provodite sa drugima… i sami znate da bi trebalo da prekinete takvu vezu. Ne treba da budete u vezi u kojoj ćete odustajati od nečega/nekoga koga volite samo zato što se plašite partnerovih ljubomornih scena.

Autor: pink.rs