AKTUELNO

3 saveta za bolji prvi seks.

Rezultati su nedvosmisleni: oni koji su imali pozitivno prvo iskustvo su emocionalno i fizički zadovoljniji u svojim sadašnjim vezama.

U okviru ovog istraživanja 331 osoba je intervjuisana o prvom seksualnom iskustvu i zamoljena da tokom naredne dve nedelje vodi dnevnik u kome bi opisivala zadovoljstvo svojim seksualnim aktivnostima.

Rezultati su nedvosmisleni: oni koji su imali pozitivno prvo iskustvo su emocionalno i fizički zadovoljniji u svojim sadašnjim vezama. Oni koji su tokom prvog puta bili nervozni i negativni danas imaju manje seksualnih aktivnosti. Ipak, ako nisi imao lepo prvo iskustvo ne moraš da očajavaš. Povezanost prvog iskustva i kasnijeg zadovoljstva seksualnim životom ne znači da je prvi seksualni odnos uzrok svega što kasnije sledi.

“Prvi seks može biti loš bilo ko da je u pitanju. Bilo da je u pitanju prva srednjoškolska ljubav ili stota veza, mnogi faktori utiču na to kakav će da bude prvi seksualni kontakt”, kaže poznata seks terapeutkinja Glorija Brejm.

Sudeći po Glorijinim rečima, čak i osobe koje gubljenje nevinosti već dugo ne brine, mogle bi da imaju problema kada je u pitanju prvi seks sa novom osobom. Kako bismo takav problem predupredili nudimo nekoliko korisnih saveta, koji mogu voditi boljem prvom seksu.

SVE JE U TVOJIM RUKAMA

Ako se brineš da nećeš izdržati dovoljno dugo za nju, najbolje je da uzmeš stvari u svoje ruke. Bukvalno.

„Masturbiranje pre sastanka može da pomogne. Kada si prvi put sa devojkom, normalno je da se neke stvari dese ranije nego što bi želeo, jer si previše uzbuđen“, kaže Brejm.

Dakle, prethodnim masturbiranjem možeš rešiti ovaj problem i osigurati da ćeš duže izdržati.

NEMOJ DA ŽURIŠ

Kada dođete do kreveta, nemoj da žuriš i koristi jezik što više, sugeriše Brijem.

„Kreni od njenih usana, zatim joj ljubi vrat, grudi, stomak dok ideš na dole. Posebno se jezikom i prstima zadrži na bradavicama“, kaže Brejm.

Da sumiramo, ne bi trebalo da mislišiš da je nekoliko minuta predigre dovoljno i obavezno se uveri da je devojka zadovoljena pre nego što pređeš na „glavni gogađaj“.

ZABORAVI NA STARE POKRETE

Kada su u pitanju seksualne veštine, svaka nova devojka ima posebne poteze koje preferira.

„Svaka nova osoba zahteva novo istraživanje. Devojke imaju različite želje kada su u pitanju tehnika, brzina, predigra“, objašnjava Glorija Brejm.

Dakle, ako je tvoja bivša volela neke pokrete, to ne znači da će ih svaka devojka voleti. Ne žuri, obraćaj pažnju na njene reakcije, trudi se da pročitaš šta želi i da odgovoriš tim željama.

#Seks