AKTUELNO

Donosimo vam recept za ukusno jelo koje će vas zasititi, a brzo se priprema. Reč je o njokama u sosu od belog vina i parmezana...

Sastojci:

kašika maslaca
2-3 mlevena čena belog luka
120 ml bujona od povrća ili belog suvog vina
pola kašičice senfa
500 g gotovih
250 ml pavlake za kuvanje
100 g narendanog parmezana
so
biber
kašika svežeg peršuna
kašičica miksa italijanskih začina po želji
malo seckanih oraha

Foto: Pixabay.com

Priprema: Dodajte maslac u tiganj i stavite ga da se otopi na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i dinstajte 30 sekundi. Umešajte bujon ili vino, senf i italijanske začine po želji, te dobro promešajte. Dodajte u tiganj njoke i pavlaku za kuvanje, malo smanjite toplotu, poklopite tiganj i kuvajte 5 minuta. Skinite poklopac i dodajte parmezan. Ostavite da se sve zajedno kuva, nepokriveno, još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne i njoke se ne skuvaju. Posolite i pobibrite po želji i ukrasite peršunom, parmezanom i seckanim orasima.

Autor: Pink.rs

#njoke