Kolač koji je osvojio sve koji su ga okusili.
Sastojci:
225 putera, 500 grama tamne čokolade, 7 jaja, 100 grama šećera
Priprema:
U posudu srednje veličine stavite čokoladu i puter i rastopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ostavite se ohladi.
U odvojenoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok smesa ne postane penasta i kremasta. Zatim ovoj smesi dodajte čokoladu i puter, otprilike iz tri dela, mešajući između.
Uzmite okrugli kalup koji ćete unutra obložiti papirom za pečenje, a dno sa spoljašnje strane obložite aluminijumskom folijom. Ovaj kalup stavite u veći pleh koji ćete do polovine napuniti vrelom vodom.
Pripremljenu smesu nalijte u okrugli kalup i sve zajedno pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko pola sata. Kolač je gotov kada su ivice čvrste na dodir.
Po želji pospite šećerom u prahu ili nekim voćem i poslužite.