AKTUELNO

Izbor između plastične i drvene daske za rezanje zavisi od toga šta ćete seći.

Međutim, ne postoje tačno propisana pravila da se meso reže na plastičnim daskama i da se uglavnom koriste noževi sa zupcima, a povrće na drvenim daskama i da se reže većim noževima. Ta uobičajena praksa je prvenstveno iz praktičnih razloga.

Drvene daske su odlične za rezanje povrća. Ne preporučuje se da se na takvim daskama seče piletina, jer se delovi mesa zadržavaju u sitnim pukotinama u dasci i teško se peru. S obzirom na to da je lakša za održavanje i čišćenje, plastična daska je praktičnija za sečenje mesa. Takođe, plastične daske ne upijaju mirise tako lako, pa na njoj jeckajte i crni ili beli luk, piše Magazin.novosti.

Foto: Pixabay.com

Za rezanje čvrstog povrća, poput šargarepe, krompira ili rotkvica koristite drvenu dasku. Čvrsta podloga će vam pomoći da pravilnije izrežete namirnice.

Veoma je važno da često čistite daske za sečenje, bez obzira na to kog su materijala, kao i da koristite oštre noževe. Tako nećete imati problema sa zaostalom hranom na daskama, a namirnice će biti bolje izrezane.

#Hrana

#daska

#seckanje