AKTUELNO

Humus je tako jednostavan namaz, a tako bogat ukusom.

Klasičan arapski namaz koji se prvobitno pravio u Egiptu, barem zapisi tako kažu, a sada se služi u čitavom svetu. Pravi se od leblebija i možda je jedan od najstarijih recepata koji postoje.

Potrebni sastojci: 300 grama leblebija, čen, dva ili tri belog luka (po želji), maslinovo ulje oko 1 decilitar, sok od jednog limuna, so, puna kašika tahinija (susam pasta).

Foto: Pixabay.com

Leblebije se potope uveče u vodu, sledeći dan se kuvaju do sat vremena. Kada su skuvane ubace se u blender i samelju.Melju se sa belim lukom, pa se tek onda doda tahini, so, ulje i limun. Dodajte sastojke polako, počnite sa manjom količinom ostalih sastojaka, kao što su limun ili tahini ili luk, pa probajte na pola mlevenja. Ako vam ukus nije dovoljno intezivan, vi dodajte još.

Autor: Pink.rs

#humus