AKTUELNO

Baka nam daje odličan recept za brz obrok kada nemate ideju šta biste danas pravili za ručak.

Potrebno je:

par fileta soma2 šargarepelonče od 100 gr pirinča1 veza mladog crnog lukasoli, bibera1 kašičicu crvene mlevene paprikebelog lukaperšunov listulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati opran pirinač šolju i 3 šolje vode i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati soli, biber i peršunovog lista.

Filete soma iseći na komade, pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode. Posuti sa belim lukom u granulama. Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna 1 hlebnog po želji suvog začina i soli  mlevene paprike crvene i sve izmešati. Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.

Pleh obložiti uljem, pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom, i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti od rerne. Fantastično zaista!!!

#Recept