AKTUELNO

Posno i zdravo.

Potrebno je: 200 gr pirinča, 300 gr spanaća, 2 šargarepe, 1 veći krompir, 2 crvene paprike iz tegle, 4 čena belog luka, 1 manji praziluk, ulje, so, biber po želji, začin suvi.

Foto: Pexels

Priprema

Na ulju propržiti seckan praziluk. Spanać oprati dobro i očistiti. Obariti par minuta pa ga ocediti i iseckati. Ubaciti u praziluk..

Dodati seckan beli luk, so, začin biber i sve izmešati. Pirinač obariti oko 15 min da uvri voda.

Posoliti pobiberiti i dodati 3 kašike spanaća i izmešato. Šargarepu očistiti i iseći na listiće. Papriku iz tegle malo oprati u jladnoj vodi. Krompir iseći na listiće.

Rad:

Podmazati djuveć na dno staviti pola krompira na listiće. Na krompir staviti deo pirinča, zatim papriku, spanać , šargarepu,, spanać pirinač i na kraju listiće krompira .

Krompir posolite i pouljite. Peći na 220 stepeni C oko 40-45 min. Prohladjeno vaditi i seći.

Autor: pink.rs

#pilav