AKTUELNO

Idealan spoj sočne piletine sa krckavim indijskim orahom i slano-slatkim sosom. Puno različitih ukusa i tekstura.

Belo meso iseci na kockice posoliti i pobiberiti po ukusu, staviti u dublji sud i sipati soja sos da prekrije meso. Ostaviti 10 minuta da meso upije pa zatim posuti brašno i sve izmesati kako bi svaka kockica bila u testu.

Foto: Pixabay.com

U dubljem tiganju zagrejati malo ulja i dodati meso i kockicu po kockicu odvajati varjačom. Sipati malo vode i na tihoj vatri dinstati meso. Na jedan tanjir iseći sveži parazajz na krugove i papriku na rezance, a na drugi sitno iseckati praziluk i izmešati sa indijskim orasima. Kada meso dobije zlatnu boju, dodati paradajz i papriku i kuvati dok se paradajz ne pretvori u sos. Na kraju dodati praziluk i indijske orahe i par min mešati na vatri i onda skloniti. Jelo možete služiti uz testeninu ili bareni pirinač.

Autor: Pink.rs

#Piletina