AKTUELNO

Mark Menson, autor knjiga samopomoći smatra da je dosada ključ za srećnu i dugu vezu.

"Mislim da bi veza trebalo da bude što je moguće dosadnija. I to zvuči veoma uvrnuto, ali razmislite o tome, zaista srećan par osamdesetogodišnjaka koji su zajedno 60 godina neće vam reći da je razlog za njihovu dugu vezu to što su leteli privatnim avionima i išli na lude odmore", kaže Menson.

Foto: Unsplash.com

"Ne, razlog za to je što umeju da se dosađuju zajedno. U stanju su da provode zajedno godinu za godinom, sedeći kod kuće, razgovarajući o nekim dosadnim stvarima, gledaju TV, filmove, spremaju večeru... Nema u tome ničega uzbudljivog, a nema ni nekakve velike drame", objašnjava ovaj autor svoju teoriju.

Menson kaže da je važno da to ljudi razumeju jer je danas sve više onih koji neće pored sebe "dosadne ljude" i žele da imaju "zanimljiv život".

"Ali, problem je u tome što je to u mnogim slučajevima kontradiktorno onome što čini dobru vezu. U većini slučajeva je ono što vas čini interesantnom i kompleksnom osobom upravo ono što vas čini užasnim u romantičnom smislu. Na neki čudan način, mislim da bi trebalo da negujemo dosadu u našim životima, da učinimo da dosada ponovo bude sasvim normalna. To treba da učinimo normalnim jer je to zaista dobro za veze", zaključuje on.

Autor: Pink.rs

#Veza