AKTUELNO

Hrskave kore, povrće i sojin sos!

Sastojci: 200 g paprike, 1 veza mladog luka, 300 g tikvica, 2 kašike ulja, 1 kašičica začina C, 200 g šargarepe, 1 kašika narendanog parmezana, 300 g tankih kora za pitu, 1 jaje, ulje za prženje.

Sos: 1 dl jabukovog sirćeta, 5 kašika sojinog sosa, par kapi tabasko sosa

Foto: Pixabay.com

Priprema: Papriku, mladi luk i tikvice iseći na trake, propržiti na ulju, dodati začin C i ohladiti. Šargarepu skuvati, ohladiti, pa iseći na tračice. Povrće posuti parmezanom i sve dobro promešati. Kore iseći na kvadrate (18×18 cm), u sredinu stavljati po 2 kašičice fila od povrća. Ivice kora premazati razmućenim jajetom, pa presaviti, a potom urolati tako da se dobiju sarmice. Rolnice pržiti u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljati na upijajući papir. Sos: pomešati sirće, sojin sosa i tabasko, pa služiti uz rolnice.

Autor: Pink.rs

#rolnice