AKTUELNO

Ako želite da ojačate imunitet na prirodan način, a već vam je dojadio kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas!

Pileća čorba koja je ukusna, aromatična i prepuna sastojaka koji su blagotvorni za zdravlje, kao što je beli luk!

Profesionalni kuvari savetuju da za ovu čorbu koristite batake, kako bi meso bilo sočno a supa ukusnija, ali možete iskoristiti bilo koji deo pileta osim prsa. "Zvezde" ove čorbe su sastojci dragoceni za imunitet - beli luk i paprika. A tu su i dva neočekivana, đumbir i bundeva!

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 400 grama piletine, 300 grama bundeve, veći crni luk, tri čena belog luka, koren đumbira, jedna crvena paprika, malo ljute paprike, kocka pileće supe, ulje, so, biber

Priprema: Zagrejte ulje i propržite piletinu isečenu na manje komade, dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crni luk i propržite. Sada izvadite meso, dodajte litar pileće supe, bundevu sečenu na kocke i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta.U međuvremenu, piletinu viljuškom iskidajte, potom dodajte u supu, smanjite vatru tako da ne ključa, i kuvajte još desetak minuta. Pred sam kraj dodajte kocke crvene paprike, beli luk i rendani đumbir. Začinite solju, biberom i ako želite, ljutom papričicom.

Autor: Pink.rs

#čorba