AKTUELNO

Ako ste isprobali sve i ništa nije uspelo da ih otera, ovi trikovi sigurno hoće.

Postoji nekoliko trikova koji deluju na sve dosadne napasnike, a kojima ćete ih izbaciti iz kuće kao od šale. Pritom ne morate da se služite otrovnim hemijskim sredstvima, već isključivo prirodnim materijama.

Pauci

KESTEN

Stariji ljudi kažu da paukovi ne podnose miris kestena, ali ni oraha, pa ih samo treba rasporediti po ćoškovima soba. Ova tvrdnja nije naučno dokazana, ali ne škodi da probate.

CITRUSI

Ako tvrda sa kestenom i nije naučno dokazana, ova jeste. Svaki pauk prezire miris citrusa, pa iseckajte par komadića nekog voća iz ove grupe i menjajte na svakih nekoliko dana.

Foto: Pixabay.com

NOJEVO JAJE

Ovo jaje ispušta specifičan miris od koga paukovi beže. Ovu metodu rado koriste u Turskoj, a sve što treba da uradite jeste da napravite rupice na vrhu i dnu jajete kako biste iscedili sadržaj, pa ljusku privežite o konac i obesite negde, recimo o luster.

Mravi

CIMET

Mravi ne vole cimet i pobeći će od njega glavom bez obzira. Zato locirajte mesto odakle vam mravi ulaze u kuću i tu napravite liniju od cimeta na podu. Budite uvereni da neće ni pokušati da je pređu.

Pročitajte još: TRIKOVI USPEŠNIH DOMAĆICA Kako da na brz i efikasan način očistite vaš dom

KRASTAVAC

Kora krastavca je prirodni otrov za mrave. Ostavite je tamo gde uočite da se skupljaju i odmah će pobeći.

SODA I ŠEĆER

Sodu bikarbonu i šećer u prahu pomešajte u istim razmerama i stavite na mesto odakle izviru mravi.

Foto: Printscreen

#Insekt

#Kuća

#Limun

#borba

'