AKTUELNO

Kineska medicina četvrti i peti torakalni pršljen povezuje sa srčanom aktivnošću, a agresija i bes najjače utiču na rad najvažnijeg mišića. Imajte na umu - bol u predelu srca lako se zamenjuje bolom zbog akutnog gastritisa i obrnuto.

Klasična medicina se fokusira na lečenje poremećaja pojedinih organa, dok se alternativni specijalisti odlučuju za lečenje celog tela. Savremena nauka savetuje da kombinujete oba sistema i da rezultat sigurno neće izostati, jer se mnogi bolovi zapravo prenose i mogu zbuniti i pacijente i lekare.

Evo kako možete prepoznati stanje svojih unutrašnjih organa gledajući stanje kičme!

Kičma je oslonac celog organizma i za nju je vezana koštana srž. Nervni kanali se granaju od kičme do drugih organa, zajedno sa impulsima koji se prenose u oba smera. Ako postoji nešto što ometa rad organa, te informacije će se prirodno prenositi nervnim kanalima i bol će se manifestovati u kičmi.

I obrnuto - problemi sa kičmom utiču na rad čitavih sistema u telu koji su sa njom povezani. Kada bolest počne u telu, morate da saznate koji će deo kičme biti pogođen.

Da bismo vam to olakšali, predstavljamo vezu svakog organa sa pršljenima!

Foto: Unsplash.com

Područje vrata - od 1. do 6. pršljena

Povezan je sa stanjem sluha, vida, govornih organa i moždane aktivnosti. Napetost mišića vratne kičme izaziva sabijanje „korena“ pršljenova i može prouzrokovati glavobolju, zamagljen vid i druge simptome.

Vežbe koje opuštaju mišiće vratne kičme izlečiće mnoge poremećaje u radu ovih organa.

7. pršljen - štitna žlezda

Pored toga, 7. vratni pršljen i 1. do 3. torakalni pršljen povezani su sa srčanom aktivnošću.

Bol u predelu korena vrata može ukazivati na patološka stanja srca, aritmije, anginu pektoris itd.

Od 1. do 4. torakalnog pršljena

Pate od gornjih ekstremiteta, ramena, mlečnih žlezda, bronhija.

Od 4. do 8. torakalnog pršljena

Odgovoran za funkcije digestivnog sistema. Imajte na umu - bol u predelu srca lako se zamenjuje bolom zbog akutnog gastritisa i obrnuto.

Zbog toga je veoma važno da se ne lečite i obratite se lekaru.

Autor: Pink.rs

#bolovi