AKTUELNO

Lekari su joj iz stomaka izvadili tumor težak 16 kilograma.

Pacijentkinja (37) iz Tetova, na zapadu Makedonije, primetila je da joj je u poslednjih sedam meseci stomak poprilično porastao.

Pomislila je da je naglo počela da se goji, ali kako je i posle stroge dijete vaga pokazivala da je sve teža i teža, otišla je na pregled kod ginekologa.

Foto: Printscreen Youtube

Ubrzo je usledila šokantna dijagnoza - u utrobi joj je bio tumor težak 26 kilograma! Čim je ginekolog ustanovio o čemu se radi, hitno ju je poslao u kliniku za ginekologiju u Skoplje.

- Kad je žena primetila da se ništa ne menja i da su se pojavili problemi s disanjem, javila se lekaru. Bol i problemi s disanjem naterali su je da reaguje - rekao je doktor Igor Aluloski iz ginekološke klinike u Skoplju.

Foto: Printscreen Youtube

Operacija je trajala dva sata. Tim ginekologa i anesteziolog uspešno su obavili operaciju, a pacijentkinja je u stabilnom stanju.

- Najviše posla smo imali dok nismo otvorili abdomen kako bismo mogli da priđemo cisti i izvadimo je celu, a da ne dođe do njenog prskanja. Iako se čini da je tumor dobroćudan, u to nikad ne možete biti sigurni - izjavio je Aluloski, kojem ovo ipak nije rekordni tumor.

Pre dve godine iz utrobe jedne pacijentkinje izvadio je tumor od čak 50 kilograma.

#Makedonija

#Operacija

#Žena

'