AKTUELNO

Saznajte najefikasnije načine borbe u vezi masti u stomačnom predelu.

MRŠAVI LJUDI TAKOĐE MOGU DA IMAJU PROBLEM SA ŠLAUFOM

Čak iako ste u kategoriji mršavih, i dalje možete imati previše viscelarnih masti. Koliki je udeo ovih masti zavisi delimično i od gena, a delom zavisi od stila života. Posebno od toga koliko ste aktivni.

Viscelarna mast voli neaktivnost. Ključno je da budete fizički aktivni bez obzira na obime, težinu i ostale faktore. Fizička aktivnost treba da se podrazumeva. Ne kao obaveza, već kao sastavni deo vašeg dana. Izdvojite 30 minuta u toku dana za sebe. Ako ne stignete u teretanu, vežbe kod kuće se takođe računaju, kao i šetnja i vožnja bicikla.

4 VAŽNA KORAKA ZA BORBU PROTIV „ŠLAUFA“

Postoje 4 ključa za kontrolu masti na stomaku. Ako bi vam neko dao ta 4 ključa, da li biste ih upotrebili? U pitanju su: vežbanje, ishrana, spavanje i upravljanje stresom.

Foto: Promo

Vežbanje

Fizička aktivnost smanjuje masne naslage, i to ne samo one viscelarne, već sve. Dakle, kako smo veći rekli, 30 minuta umerenog vežbanja najmanje 5 dana u nedelji. Hodanje se računa, sve dok je žustro da se znojite i malo zadišete, a i puls treba da je brži nego obično. Džogirajte, idite u teretanu…izbora imate. Pokrenite se. Zbog sebe, zbog zdravlja.

Ukoliko dugo niste bili fizički aktivni, ne bi bilo loše da pre uvođenja treninga porazgovarate sa vašim lekarom ili trenerom koji bi vam dao smernice.

Ishrana

Ne postoji čarobna dijeta za mišiće na stomaku. Važno je da se trudite da ishrana bude zdrava. Nemojte da držite striktne dijete koje će vam možda dati trenutne rezultate, ali koje će vam potencijalno ugroziti zdravlje i upoznati vas sa jojo efektom.

Trudite se da uzimate dovoljno vlakana, ona vam mogu pomoći. Vlakna podstiču osećaj sitosti i smanjuju dnevni unos kalorija.

Spavanje

Dobar san može da vam pomogne. Iako dobar san i dobar odmor nisu jedini i najvažniji deo slagalice,imaju svoju ulogu. Zato se potrudite da obezbedite sebi dovoljno kvalitetnog odmora.

Foto: Promo

Stres

Svakodnevno se svi susrećemo sa nekim stresnim situacijama. Ono što je važno jeste kako ćete se nositi sa njim. Najbolje što možete uraditi jeste da se opustite sa prijateljima, porodicom, da meditirate, da trenirate i izbacite to iz sebe ili savetovanje kod psihologa. Mentalno zdravlje jetakođe vađno. Nemojte ga zanemarivati. Mnogi posežu za lošijom hranom kada su pod stresom. Verujemo da vam to zvuči poznato. Zato, stavite sebe nekada na prvo mesto, budite zdraviji zbog sebe i spremni za donošenje dobrih odluka.

Ukoliko ne možete da ispratite sve 4 stavke, rekli bismo vam da onda izaberete na prvom mestu vežbanje. Vežbanje će vam pomoći i da se rešite šlaufa i da se izborite sa stresom.

Autor: promo

#Stomak

#šlauf