AKTUELNO

Nađa Bokodi je stručnjak za veze i blogerka iz Australije koja često daje savete za bolje odnose, a sada se dotakla popularnog pitanja - koliko bi vođenje ljubavi trebalo da traje - i naišla je na prilično različite odgovore

Dok je bila s prošlim partnerom, Nađa Bokodi i on imali su razgovor o tome koliko bi vođenje ljubavi trebalo da traje, ona je naime bila zadovoljna i s 20 minuta akcije, a on je hteo da traje satima.

- Nakon sa i po ljubavi, rekla sam mu da mi je dosta za to veče. Ljubavni maratoni koji traju celu noć možda su mi bili donekle privlačni dok sam bila u 20-ima, ali nakon 30. jedina duža fizička aktivnost koju moje telo može da podnese je podizanje čipsa do mojih usta dok gledam Mari Kondo u svojoj pidžami - rekla je Nađa.

Foto: Pexels

Ipak, pitanje ju je zainteresiralo pa je istražila šta kažu naučne studije. Pronašla je studiju iz 1948., istraživača Alfreda Kinsija, u kojoj je zaključeno kako tri četvrtine muškaraca dođe do vrhunca već nakon dva minuta. Ipak, čini se kako se s vremenom stanje malo popravilo pa je studija iz 2008. ustanovila da prosečni odnos traje između 3 i 7 minuta. Pronašla je i studiju iz 2005. koja tvrdi da je raspon trajanja odnosa od 33 sekunde do skoro sat vremena, što zapravo pokazuje da se na ovo pitanje ne može ponuditi konkretan odgovor.

- Zanimljivo je kako sva istraživanja pokazuju da ženama treba duže vremena kako bi došle do vrhunca s partnerom, a većinom su muškarci ti koji bi hteli da odnos traje duže. To bi moglo, delom, da bude i zbog uticaja industrije za odrasle. Istraživanja pokazuju kako barem četvrtina mladih između 18 i 24 godine na ovu industriju gleda kao na jedan od oblika edukacije. A ako uzmemo u obzir naglasak koji ova industrija stavlja na dugotrajna muška uzbuđenja i maratonski odnos, shvatljivo je kako muškarci misle da su podbacili ako akcija ne traje duže od 10 minuta - rekla je.

'Tužna sam zbog svih vas'

U videu nedavno objavljenom na TikToku, žena je pitala koliko dugo bi odnos trebalo da traje. Ispričala je kako je pričala s nekim devojkama koje su joj rekle da ako muškarac ne može da izdri sat vremena, bolje je da se ni ne trudi. To ju je toliko začudilo da je zbog toga i objavila video na društvenoj mreži.

- Pa ko se voli toliko dugo? Samo odnos, ne računajući predigru? Sat vremena? Ne, hvala, 15 minuta, najviše 20. Nakon toga, više ga ne želim na sebi - rekla je u videu.

Autor: Pink.rs

#Seks