AKTUELNO

Predstavljamo vam recept za ukusnu piletinu u sosu od pečuraka, koju možete poslužiti uz prilog po želji.

Sastojci: 500 grama pilećih prsa, 300 grama pečuraka, jedan crni luk, dva čena belog luka, maslac, brašno, 250 mililitara pileće supe od kocke, 100 mililitara mleka, 3-4 kašike senfa, maslinovo ulje, so, biber.

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pileća prsa isecite na tanje komade, po potrebi izlupajte kako bi bili jednake debljine.U šerpi istopite dve kašike maslaca, dodajte iseckani beli luk, a zatim dve kašike brašna. Uz stalno mešanje, dolijte supu i mleko, i pustite da sos proključa. Sklonite s vatre i umešajte senf. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckani crni luk i šampinjone. Nakon pet minuta, povrće dodajte sosu, a u istom tiganju propržite piletinu uvaljanu u brašno začinjeno solju i biberom, po dva minuta sa svake strane. U posudu za pečenje poređajte piletinu, prelijte sosom, promešajte i pecite 30 minuta. Servirajte uz pirinač ili krompir.

Autor: Pink.rs

#Piletina

#sos