AKTUELNO

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.

Sastojci: Kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…), jedna manja glavica luka, sitno iseckana, jedan čen belog luka, sitno iseckan, tri mlada luka, sitno iseckana, ½ kašičice kima, 100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće, 450 grama belog pasulja iz konzerve, peršun, sitno naseckan, so i biber po ukusu, dve kašike ulja

Priprema: Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini. Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se. Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.

Autor: Pink.rs

#pljeskavice