AKTUELNO

Brzo,jednostavno i ukusno...

Sastojci za 2 osobe: Pileći file (količinu odredite sami),1 -2 komada zelenog bibera1-2 komada crvene paprike, 1-2 komada žute paprike (ako ga nemate, možete izostaviti), 1-2 kom šargarepe * sitno iseckane na kolutiće, 2 čena belog luka1 tikvica * tanko iseckana na kolutiće, 1 crveni luk, 2 paradajza, začin, so, biber, crvena slatka paprika, ulje, voda, peršun, celer, lovorov list.

Priprema: Piletinu i papriku isecite na kockice, luk naseckajte, šargarepu i tikvice naseckajte na kolutiće. U vatrostalnu posudu, posudu za pečenje, šerpu, u zavisnosti od toga šta koristite, stavite malo ulja, crveni luk, papriku, pileće filete, paradajz, ako nemaju sveže, možete i one u konzervi, beli luk i tikvice.

Sve začinite i lagano izmešajte. Sipajte vodu, stavite par listova peršuna i celera, može i suvi, lovorov list i pecite pokriveno oko 1 sat na 200 -220 stepeni u zavisnosti od rerne. Na pola pečenja morate neprestano dodavati vodu, dodati 1 kašiku slatke mlevene paprike.

Autor: Pink.rs

#Piletina

#pirinač