AKTUELNO

Ako volite jaja, dopašće vam se ovaj recept za ukusni omlet. Francuzi ga uvek spremaju na maslacu kako bi imao bogatiji ukus.

Sprema se brzo i jednostavno, pa ga možete napraviti za doručak kada želite dodatnu dozu energije, ili laganiji ručak ili večeru. Ima samo nekoliko sastojaka!

Foto: Pexel

Sastojci: Tri jaja, 150 grama spanaća, 80 grama belog sira, decilitar mleka, kockica maslaca, so, biber.

Priprema: Na srednjoj vatri zagrejte maslac. Umutite jaja penasto sa mlekom, začinite solju i biberom.Ulijte jaja u tiganj sa maslacem, i pustite da se malo zapeče. Ako više volite kajganu od oblika omleta, slobodno mešajte, u suprotnom, ne dirajte jaja dok se peku. Na vrh "pobacajte" spanać i sir, pažljivo preklopite i pustite da se ispeče do kraja. Servirajte toplo.

Autor: Pink.rs

#Jaja

#Omlet