AKTUELNO

Otkriveno je pet glavnih razloga zašto žene varaju, kao i činjenica da žene ‘počinju lutati’ otprilike nakon treće godine braka – pokazalo je novo istraživanje stranice IllicitEncounters.com na 2000 ljudi.

Osim toga, u njemu su analizirani i motivi muškarca za preljubu, a visoko na skali i kod jednih i kod drugih je dosada u odnosu, piše The Sun.

Zanimljivo je da su razlozi zašto muškarci varaju bili vrlo različiti, a momci su nedostatak seksa imenovali glavnim razlogom za varanje stalne partnerke, dok žene to nisu navele u svojih top pet razloga.

Studija je srušila i jedan popularan mit – da je muškarcima teže ostati vernim. Naime, oni s prevarama obično ‘kreću’ nakon 3 godine i 10 meseci u braku, odnosno kasnije od žena.

Top 5 razloga zašto žene varaju

Dosada – ponestalo mi je tema za razgovor s partnerom

Udaljili smo se zbog provođenja previše vremena zajedno usled karantina

Povezivanje s bivšim partnerom preko društvenih mreža

Promenila sam se u braku’

Dogodilo se zbog pijanstva

Top 5 razloga zašto muškarci varaju

Trebam više seksa

Dosada

Premlad sam za samo jednu partnerku

Upoznao sam nekoga napolju

Moj prijatelj je varao pa sam se osećao kao da nešto propuštam

„Nekad smo prevare zvali ‘sedmogodišnjim svrabom’ jer bi se obično događale u kriznoj sedmoj godini braka, ali to je vreme sad prepolovljeno. Čini se da su i ova zaključavanja u kuće rezultirala lošijim odnosima među partnerima i međusobnim udaljavanjem. Covid-19 je ubrzao taj trend“, kaže stručnjakinja za seks i odnose s IllicitEncounters.com, Džesika Leoni.

#Ljubav

#Muškarci

#Prevara

#žene