AKTUELNO

Ako vam je ponestalo ideja za kuvanje, a volite kuvana jela, isprobajte pikantni gulaš sa makaronama.

Brzo se priprema, ne zahteva posebnu umešnost domaćice, a idealan je za hladne dane, kad vam treba dodatna energija da se zagrejete.

Sastojci: 500 gr svinjskog mesa, 3 veće glavice crnog luka, kašika masti, 2 kašike brašna, 2 kafene kašičice soli, 2 kafene kašičice suvog biljnog začina, 1 kafene kašičica bibera, 1 kafena kašičica aleve paprike, jedna suva ljuta papričica, pola kafene kašičice ljute tucane paprike, 500 gr makarona, kašika ulja.

Foto: Unsplash.com

Priprema: U šerpu stavite mast i ostavite da se rastopi. Dodajte sitnije iseckan crni luk, pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, sipajte preko njega malo soli i malo vode. U izdinstan luk spustite meso isečeno na kockice, pa nalijte vodom i kuvajte. Dok se meso kuva, u drugu šerpu sipajte vodu, malo je posolite i sipajte kašiku ulja, pa kad voda provri spustite makarone. Povremeno promešajte varjačom da se makarone ne bi zalepile za dno šerpe.

Kad se makarone skuvaju, skinite šerpu sa ringle i odmah poklopite posudu. Makarone će upiti višak vode i biće rastresite. Ako slučajno u šerpi ostane još vode, procedite makarone.

Autor: Pink.rs

#gulaš

#makarone