AKTUELNO

Ćufte u sosu su odličan izbor za porodični ručak, zasitne su i ukusne, i mogu se servirati uz razne ukusne priloge kao što su krompir pire, pirinač, testenina...

Spremite ih po ovom receptu i svi će biti oduševljeni, a biće ukusne i kada se podgreju!

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 400 grama mlevene junetine, 400 grama mlevene svinjetine, 100 grama prezli, decilitar mleka, dva jaja, četiri kašike parmezana, sveži peršun, manji crni luk, so, biber.

Za sos: dve konzerve pelata, tri čena belog luka, bosiljak ili origano, maslinovo ulje,so, biber.

Priprema: Prezle potopite u mleko i ocedite. Crni luk sitno naseckajte zajedno s peršunom, i pomešajte sa mesom, prezlama, jajima i parmezanom. Formirajte ćufte i ostavite ih u frižideru petnaestak minuta.

Za to vreme, na maslinovom ulju prodinstajte beli luk za sos, dodajte pelat, začinite solju, biberom i začinom po želji (bosiljak ili origano). Smanjite vatru i pustite da krčka, a u drugoj posudi zagrejte ulje i propržite ćufte sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte ih u sos i ostavite još petnaestak minuta da se ukusi prožmu. Servirajte uz pirinač, testeninu ili krompir pire.

Autor: Pink.rs

#Ćufte

#Špagete