AKTUELNO

Poslužite vruću proju uz neki dobar sir ili kajmak.

Sastojci:

500 ml vode, 1 ravna kašičica soli, 2 jaja, 500 grama kukuruznog brašna, 1,5-2 kašike svinjske masti

Priprema:

Premažite tepsiju dimenzija oko 25×35 cm sa pola kašike svinjske masti, a rernu uključite da se greje na 200 Celzijusa.U vanglu sipajte hladnu vodu i dodajte so i jaja.Drvenom varjačom razmutite, te postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kukuruzno brašno možete dodati i odjednom, pa razmutite žicom za mućenje. Dobićete relativno retko testo.Smesu sipajte u pripremljen pleh.Posebno ugrejte preostalu svinjsku mast, pa njom prelijte proju.Stavite pleh u zagrejanu rernu i nakon petnaestak minuta izvadite i izbockajte proju viljuškom.Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni (ukupno 30 do 40 minuta).

#Pirot

#proja