AKTUELNO

Priroda nam nudi lekove koji nas ne truju, već nas isceljuju i leče.

Podnositi bol je veoma teška stvar. Iako je naš prvi instinkt da se latimo lekova, da li ste znali da određena hrana može da bude veoma uspešna u otklanjanju bolova?

Bilo da smanjuje upale ili blokira signale bola, za portal MSN doktorka Martika Hiner, psiholog i nutricionista, predlaže ovih 15 namirnica kako biste se rešili bola.

Foto: Unsplash.com

Maline - sastojak koji daje boju voću smanjuje upalne bolove.

Kafa - svakodnevno ispijanje kafe izaziva glavobolje, ali povremeno pijuckanje kofeina smanjuje bolove.

Čaj od nane - ima moć da blokira signale bola, smiruje svaki bol

Đumbir - izuzetno lekovita biljka koja smanjuje bolove i upalne procese.

Crveni luk - snažan prirodni lek koji ublažuje i bolove i upale

Tofu sir - poslastica od dinstanog povrća i soje ima anti-upalne efekte

Kari - lep začin bogat gvožđem koji održava upalne enzime pod kontrolom

Crno grožđe - antioksidant bogat vitaminom C ima i anti-upalne procese

Kelj - iscedite ga ili napravite supicu od kelja smanjuje upale

Tunjevina - bogata Omega 3 masnim kiselinama veliki je izvor proteina i minerala

Autor: Pink.rs

#Hrana

#Lek