AKTUELNO

Prema mišljenju mnogih stručnjaka pravo vreme za ulazak u dobar i uspešan brak su kasne dvadesete.

Žene kada pređu leto trideseto, najčešće se suočavaju sa “nestašicom” muškaraca, jer su se mnogi odavno poženili, neki su razvedeni, a pojedini su već udovci. U tim godinama žene nažalost dobijaju i epitet udavače, a od pitanja koje stiže od najuže familije, pa do komšiluka “Kada ćeš da se udaš?” ne mogu da se odbrane.

Foto: Unsplash.com

Nakon završene srednje škole, obično se većina upisuje na fakultet, zatim se zapošljavaju, grade karijeru, imaju prijatelje, putuju. Mnoge devojke kod nas planiraju da se udaju tek u 35. godini, jer do tada žele da, žive život.

Da li je dobro udati se u dvadesetim?

Mladost ludost. Mnogi parovi reše da se venčaju u 20-im, jer misle da je to ljubav do kraja života. Međutim u tim godinama oni nisu ni svesni da brak sem romantike donosi mnogo problema i obaveza. Zato se dešava da devojke, koje su u ranoj mladosti stale na “ludi kamen”, već u trudesetoj požele da se razvedu.

Prednost udaje u tridesetim

Prednost udaje u tridesetim je to što je žena uglavnom izgradila karijeru, ima izgrađenu ličnost, zna šta želi, a šta ne i naravno može bolje da proceni momka sa kojim planira zajednički život. Ulazak u četrdesete ženama donosi više samopouzdanja, a one već znaju da procene da neka emotivna veza ne vodi u željenom pravcu. Tada su odlučnije i u raskidu. Isto tako, za muškarca do kojeg im je stalo spremne su da se bore i ne plaše se da kažu šta očekuju od partnera.

Autor: Pink.rs

#Brak

#Udaja