AKTUELNO

Da li ste ikada čuli da postoji pica iz tiganja? Ovaj neobičan recept se tradicionalno sprema u regionu Kjanti

Otkrivamo vam recept za brzu pripremu pice koja se prži u tiganju, a posebno će dobro doći ljudima koji imaju malu pećnicu ili rernu.

Takođe, važno je naglasiti da vam za spremanje italijanskog specijaliteta ne treba previše vremena, jer ne sadrži kvasac tako da ne morate satima da čekate da naraste testo. 

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 1 konzerva pasiranog paradajza, 1 kafena kašičica praška za pecivo, 3 kašike jogurta, 1 šaka naribanog sira (npr. gaude), 4 kašike pšeničnog brašna, malo maslinovog ulja, po želji šunka, šampinjoni, feferoni, komadići paprike… sol i biber, začinsko bilje.

Priprema:

1. Prvo je potrebno da pripremite testo. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i jogurt. Sipajte ulje u tiganj (prečnika 26 cm) i dobro ga premažite.

2. Testo raspodelite u tiganj. Pritisnite ga i lepo oblikujte. Ukoliko imate problem sa lepljenjem testa, slobodno dodajte još malo maslinovog ulja.

3. U veliku posudu sipajte pasirani paradajz i dodajte začine, so i biber. Dobijenu smesu rasporedite po prethodno pripremljenom testu u tiganju.

4. Sada možete dodati šunku, salamu, šampinjnone, papriku ili druge sastojke po želji.

5. Stavite poklopac na tiganj i picu pržite na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Važno je da ne skidate poklopac! Proverite da li je pica porumenila, ako još nije gotova vratite je na ringlu još nekoliko minuta. 

Autor: Pink.rs

#pica

#tiganj