AKTUELNO

Da vaše ruke budu mekane i glatke da mame na dodir, poslušajte sledeće savete.

Hladni zimski dani su pred nama i trebalo bi da obratimo na pažnju na zdravlje kože naših ruku,ali i noktiju. Da li vam se događa da kako nastupi hladnije vreme, koža ruku vas zateže i svrbi? Neprijatno zatezanje dovodi do perutanja, pa čak i pucanja pri čemu se na koži šaka javljaju male pukotine. Osim što je bolan i neprijatan osećaj, može vam izazvati neprijatnost, pogotovo ako radite sa ljudima i ako su vam ruke izložene pogledu.

Sada vam otkrivamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da prebrodite ovaj problem:

Pažljivo birajte sredstva kojim ćete prati ruke! Birajte sapune u čvrstom ili tečnom stanju koji su pH neutralni. Izbegavajte parfimisane proizvode, posebno vi koji inače imate poteškoća sa suvom ili atopičnom kožom. Sapuni slabijeg kvaliteta koji su primamljivi zbog "lepog mirisa" često su prepuni sastojaka koji mogu oštetiti kožu vaših ruku. Oni deluju agresivno, tako da pored dezinfikcije ruku, skidaju površinske masnoće i dovode do izumiranja ćelija kože. Tako oslabljen zaštitni sloj kože podložan je mnogim reakcijama.Koža u dodiru sa suvim vazduhom, prljavštinom ili hladnoćom tokom zimskih dana, počinje da se peruta i puca. Tako se javljaju sitne brazde na koži šaka i između prstiju, koje mogu čak i krvariti. Izlišno je govoriti koliko su otvorene ranice opasne jer predstavljaju odličan teren za razvoj bakterija i male upalne procese na koži. Jako je važno da tokom pranja temeljno isperete sapun (ako koristite sapun u čvrstom stanju), i dobro ruke obrišete peškirom, dok ne budu potpuno suve.

Ne potcenjujte važnost krema za ruke! Sledeći korak u nezi kože ruku i noktiju jeste nanošenje hranljive kreme za ruke. Birajte hidratantne kreme bogate vitaminom B. Poželjno je da kožu ruku negujete nakon svakog pranja. Kada mažete ruke, ne zapostavite zanoktice i nokte. Umasirajte kremu u nokatnu ploču, na taj način hidriraćete i negovaćete i nokte. Namažite kremu pre nego što izlazite iz kuće, ali i uveče, pre spavanja. Tako će se noću ispucala i iritirana koža umiriti i regenerisati.

Foto: Unsplash.com

Povećajte unos vitamina B! Vitamin B je veoma važan za naše opšte zdravlje, kao i za izgled kose, kože i noktiju. Trebalo bi unositi optimalnu dnevnu dozu komleksa vitamina B koja će zadovoljiti vase dnevne potrebe. Preporučujemo vam Active B complex sa aktivnim folatom, koji u samo jednoj kapsuli dnevno obezbeđuje čitav spektar vitamina B grupe. Active B complex će pored blagotvornog dejstva na vaš nervni sistem i tonus mišića, posebno delovati na zdravlje vase kože, čineći je glatkom i pomažući u održavanju vlažnosti kože. Vitamina B sprečava pucanje noktiju i održava njihovu punoću.

Koristite rukavice tokom obavljanja kućnih poslova! Prašina, teška kućna hemija, deterdženti za pranje sudova... sve su to proizvodi koji mogu narušiti zdravlje kože vaših ruku. Obavezno nosite rukavice tokom čišćenja kuće. Ne samo da ćete sačuvati kožu zdravom, već i nokte.

Zaštite vase ruke i kada ste van kuće. Hladan vetar i niske temperature utiču negativno nazaštitnu barijeru površinskog sloja kože jer je suše i čine osetljivom. Birajte tople i pre svega, udobne rukavice, koje vas neće grebati i iritirati kožu.

Uživajte u praznicima uz Active B complex! Više o ovom preparatu i zaštiti vašeg zdravlja pročitajte više OVDE.

Autor: promo

#Kako do negovanih ruku za vreme zime