Brzo je i veoma ukusno, čak i sutradan sveže.
Sastojci i priprema:
oko 900 g oštrog brašna (može i meko), 1 jaje, 300 g maslaca ili margarina2,5 kašičice soli, 500 g kisele pavlake, 2 praška za pecivo (20 g), jaje za premazivanje, susam, kim, lan, čia.
Razmutite jaje pa dodajte rastopljen i prohlađen maslac, pavlaku, so. Dobro izmešajte pa zamesite sa brašnom i praškom za pecivo. Ostavite da stoji oko 20 minuta u frižideru ili 10 minuta u zamrzivaču.
Razvucite oklagijom, debljinu 1 cm ili koliko želite, premažite umućenim jajetom pa isecite štangle. Peku se na 200 stepeni oko 30 – 35 minuta za jače pečene, a 20 minuta za slabije pečene pogačice.
Autor: Pink.rs
#pecivo
#štapić